Afschaffen pensioenbonus is slechte keuze met dure gevolgen voor wie langer werkt

 

 

Uit een onderzoek van het consultancybedrijf Price waterhouse Coopers (PwC) blijkt dat wie langer werkt, daar niet altijd een hoger pensioen voor krijgt.  Voor Karin Temmerman is het opnieuw duidelijk dat het beleid grondig fout zit: “Het ontbreekt minister Bacquelaine aan een algemeen plan. Daardoor gaan mensen nu tot 7 jaar langer moeten werken voor minder pensioen.”

 

“Price waterhouse Coopers concludeert terecht dat langer werken niet leidt tot een hoger pensioen”, zegt Temmerman. “Vroeger kon dat vermeden worden omdat mensen een pensioenbonus kregen per extra gewerkte dag nadat ze gerechtigd op vervroegd pensioen gingen. Deze regering besliste om de pensioenbonus af te schaffen.  Een slechte keuze met dure gevolgen voor de mensen die effectief langer werken", zegt Temmerman. 

 

Karin Temmerman roept de minister van Pensioenen op om eindelijk met een duidelijk plan naar het parlement te komen. “De pensioenhervormingen zijn vandaag louter ingegeven op basis van besparingen. De keuzes die daarbij worden gemaakt zijn fundamenteel oneerlijk. Wie langer werkt, moet beloond worden met een hoger pensioen, en niet omgekeerd.”

 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel