'Bespaar niet op kinderen in grote nood'

Zelfs nu de bevoegde adviesraad de zware besparingen van Maggie De Block in de kinderpsychiatrie verwerpt, weigeren CD&V, N-VA en Open Vld om de beslissing terug te draaien. In het Vlaams parlement stemden de meerderheidspartijen het voorstel van sp.a daarover weg. ‘Op kinderen die in grote nood verkeren bespaar je niet’, zeggen Jan Bertels en Freya Van den Bossche. ‘Spijtig dat de regeringspartijen daar anders over denken.’

Ondanks de straffe uitspraken in de kranten deze morgen, zijn CD&V en N-VA niet bereid de daad bij het woord te voegen en de besparingen van De Block terug te draaien. “In het Vlaams parlement stemden ze mijn voorstel daarover weg”, zegt Vlaams parlementslid Jan Bertels (sp.a).

Na een geanimeerd debat in de commissie Welzijn van het Vlaams parlement weigerden de meerderheidspartijen een resolutie van sp.a en Groen goed te keuren die de besparingen op de kinderpsychiatrie ongedaan zouden maken. In een voor De Block zeer kritisch advies dat deze morgen uitlekte, vraagt ook de Federale Raad voor Ziekenhuisvoorzieningen om die besparingen terug te draaien. Sp.a dringt daar al maanden op aan. “Op de zorg voor kinderen in grote nood bespaar je niet”, zegt Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche. sp.a betreurt dan ook dat de Vlaamse meerderheidspartijen weigeren om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel