“Da’s dan duidelijk: wie N-VA stemt, krijgt er nog eens 5 jaar onzekerheid bovenop”

 

 

Vanmorgen gaf Zuhal Demir inkijk in de prioriteiten van het socio-economisch verkiezingsprogramma van N-VA. De conclusie voor Meryame Kitir, fractieleider voor sp.a, is duidelijk: “Een stem voor N-VA is niets anders dan de voortzetting van het beleid van de voorbije jaren: hogere facturen, een pensioen dat onzeker is, en de beste zorg die niet langer voor iedereen betaalbaar is.”

“Zuhal Demir dweept graag met termen als rechtvaardigheid en het behoud van ons sociaal model. Dat herhaalt ze telkens weer, maar daarna opent ze ook altijd de aanval op wie het vandaag al moeilijk heeft”, zegt Kitir. “Zowat alle voorstellen die Demir vanmorgen lanceerde, hebben één zaak gemeen: nog meer plichten en nog minder rechten. Wie het slachtoffer is van een herstructurering en op zoek is naar werk, is al bij voorbaat verdacht. En wie zijn best doet om werk te vinden, maar daar niet onmiddellijk in slaagt, is dat ook. Nu wil ze zelfs privé-detectives inzetten.”

“Het is duidelijk dat N-VA haar recepten van de voorbije jaren gewoon wil voortzetten. Toen N-VA in 2014 in de regering stapte, beloofde ze om de pensioenleeftijd niet op te trekken. Het is het eerste wat die partij deed. De pensioenbonus werd ook afgeschaft. Bovendien zijn de facturen vandaag voor fundamentele zaken zoals elektriciteit of zorg een tweede belastingbrief.”

“N-VA loopt ook altijd hoog op met jobs, maar intussen zijn er wel bijna 250.000 werkende mensen die tegen de armoedegrens zitten. En als de vaststelling is dat we, in vergelijking met 2014, nu 2 miljard extra uitgeven aan arbeidsongeschiktheid omdat mensen letterlijk uitvallen, welk sociaal-economisch model heb je dan voor ogen?”

“Onze welvaart behouden doe je niet door af te pakken. Dat doe je door bescherming te bieden en door mensen opnieuw zekerheid te geven. Zekerheid op een betaalbaar leven, op een goed pensioen en de beste zorg. Het is tijd dat we daar weer werk van maken de komende jaren. Want met nog eens 5 jaar N-VA aan de knoppen, is het duidelijk: de onzekerheid zal alleen nog toenemen.”

 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel