Weer dezelfden gaan het slachtoffer zijn van een niet gefinancierde taks shift

Monica De Coninck reageert op opiniestuk ziekenfondsen en vakbonden

 

Voortaan wil de regering niet langer eventuele tekorten in de sociale zekerheid bijpassen. "Deze regering is niet consequent", zegt Monica De Coninck.  "Ze duwt de gevolgen van eigen en niet gefinancierde beslissingen door naar de sociale zekerheid. En wie gaat daar voor de tweede keer het slachtoffer van zijn? Juist. De zieken, de gepensioneerden en de armen.”

 

“Deze regering wou de lasten op arbeid verlagen en voerde daarom een taks shift door.  “Allemaal goed en wel", reageert Monica De Coninck, "maar dan moet je ook zorgen dat die taks shift gefinancierd is en dat is vandaag niet het geval.  Doordat de regering de gevolgen van deze maatregel negeert, ontstaat er een put in de sociale zekerheidskas. En vervolgens zegt de regering: 'Los het zelf maar op'. En dus zullen het opnieuw dezelfden zijn die de put mogen dichten.”

 

“Als de regering nu geen stappen zet, komt ons sociaal zekerheidsmodel ernstig in het gedrang. Ik hoop dat de CD&V wakker wordt als zogenaamd ‘links geweten’ van deze regering. 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel