Een droevige dag voor het klimaat, maar daarom nog geen catastrofe

 

“Dit is een droevige dag voor het klimaat, maar het hoeft geen catastrofe te zijn. Het klimaatakkoord van Parijs zal doorgaan, ook zonder president Trump. Trump heeft een positieve impact gehad op de Europese, politieke samenwerking. Ik ben geneigd te denken dat hij hetzelfde effect zal hebben op het klimaatakkoord van Parijs”, zegt Karin Temmerman.

 

“Het is nu aan Europa en aan ons land om ambitie te tonen.  Vandaag pleit België nog voor een energie-efficiëntie doelstelling van 27%, terwijl landen als Duitsland en Frankrijk veel ambitieuzer durven zijn in hun energie-efficiëntie en voor 40% pleiten. Samen met grootmachten als India en China kunnen we absoluut wegen op de klimaatproblematiek. Ik sta er op dat ons land en onze premier de borst nat maken en zich ambitieus tonen", zegt Temmerman. 

 

Bij sp.a zijn we alvast ambitieus voor de huidige maar ook voor alle generaties na ons. Op het congres van 21 mei beslisten we onder meer om een klimaatheffing in te voeren op de import van producten uit de Verenigde Staten.

 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel