Een kamervoorzitter wordt niet voltijds betaald om deeltijds onafhankelijk te zijn

 

Een kamervoorzitter wordt meer betaald dan een premier opdat hij op élk moment van de dag onafhankelijk zou zijn. Niet enkel op donderdagnamiddag tijdens de plenaire zitting in de Kamer. Een kamervoorzitter hoort enkel het algemeen belang te dienen. Geen privaat belang. Hoe ziet Bracke dat eigenlijk, deeltijds onafhankelijk zijn? Die vraag wil ik graag beantwoord zien.

 

Het constante bekritiseren van de openbare omroep door de kamervoorzitter krijgt in het licht van zijn betaalde consultancy-opdracht bij Telenet bovendien wel een heel andere lezing. Dit maakt een kamervoorzitter niet langer geloofwaardig.

 

Voor zijn eigen belang, gaat hij het algemeen belang aanvallen. Dat is pas graaicultuur.  De openbare omroep is van iedereen en voor iedereen.  De openbare omroep wordt met het belastinggeld van alle Vlamingen gefinancierd. Net als scholen en ziekenhuizen van en voor iedereen zijn. Iedereen draagt bij en iedereen krijgt gelijke toegang.

 

Dat een kamervoorzitter aan de pootjes van de openbare omroep zaagt om zichzelf te verrijken is ongezien. Er stelt zich mijn inziens een probleem.  Benieuwd naar de antwoorden van kamervoorzitter Bracke vanmiddag in de Conferentie van Voorzitters. 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel