Er zit meer nieuw socialisme in u dan u denkt

Uitnodiging GO LEFT

 

Op zaterdag 17 maart organiseert sp.a in de Waagnatie in Antwerpen GO LEFT, een ideeëndag over nieuw socialisme en wat dat betekent in deze nieuwe tijden. Iedereen is welkom, ook wie zichzelf niet meteen als socialist zou bestempelen. Want er zit meer nieuw socialisme in u dan u denkt.

Om dat te bewijzen, nodigt voorzitter John Crombez een aantal minder voor de hand liggende mensen uit. sp.a selecteerde een lijst van kritische opiniemakers en politici van andere partijen. Niet meteen mensen die bekend staan voor hun socialistische sympathieën. Of wel? We scanden hun tweets inhoudelijk, en vergeleken ze met de congresteksten rond nieuw socialisme en onze Toekomstbegroting.

En wat blijkt? Dat leidde tot enkele opvallende resultaten. Zo heeft Geert Noels al eens dezelfde mening over pensioenen als sp.a en komen Karel Van Eetvelt en sp.a verrassend overeen als het over zelfstandigen gaat. Ook met Karen Damen klikt het meer dan eens. En zo heeft iedereen blijkbaar nood aan nieuw-socialisme. Ook zij die dat zelf niet meteen zouden verwachten. Niet alleen Noels, Van Eetvelt en Damen krijgen de komende dagen een persoonlijke Twitter-uitnodiging. Er zijn er nog vele anderen. Hieronder kunt u een aantal filmpjes alvast bekijken. Meer filmpjes kan u vinden via twitter-account John Crombez.

In tijden waarin politici én hun kiezers al te vaak naar de verschillen in elkaars opvattingen kijken, vindt sp.a het belangrijk om te benadrukken dat er vaak ook gelijkenissen en overeenkomsten zijn. Want allemaal vinden we dat iedereen uiteindelijk het recht heeft op een menswaardig en goed leven. Toch?  

GO LEFT (Waagnatie in Antwerpen) gooit de deuren open om 9u. Tussen 10u en 16u30 uur debatteren en stemmen we over onze voorstellen rond de thema’s ecologie, technologie en zorg. John Crombez speecht om 16u30.

Uiteraard bent ook u als journalist zaterdag van harte welkom op Go Left.

Lees hier het volledige programma van GO LEFT.

Heel graag tot zaterdag. Wij kijken alvast uit naar uw komst.

 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel