Even elders werken bij burn-out? Hoe wereldvreemd kan je zijn.

sp.a pleit voor time-outrekening

 

 

“Als je thuis kampt met een burn-out even een andere job uittesten? Het voorstel toont pijnlijk aan dat ze bij de N-VA duidelijk niet weten waarover ze het hebben”, zegt Stephanie Van Houtven, ondervoorzitter van sp.a. “Hoe kun je nu iemand vooruit ‘helpen’ door hem of haar wat jobs te laten uittesten? Hoe wereldvreemd moet je zijn om zo’n voorstel te doen?”

 

“Het aantal burn-outs is de voorbije jaren exponentieel gestegen. Dat is niet verrassend als je weet dat deze regering eenzijdig de pensioenleeftijd optrekt, maar geen enkele maatregel neemt om dat langer werken ook mogelijk te maken. Integendeel, deze regering verengde alle vormen van tijdskrediet en loopbaanonderbreking. Werknemers worden langs alle kanten opgejaagd. Even zelf gas terugnemen, kan haast niet meer.”

 

“Burn-outs en de depressies eisen hun tol. Niet alleen werknemers die thuis zitten verliezen zo, maar ook onze bedrijven en kmo's. In de onvermijdelijk langere loopbanen moeten werknemers momenten voor zichzelf kunnen inbouwen. Alleen op die manier maak je langer werken ook mogelijk. Anders pers je mensen gewoon uit. Dat is wat vandaag gebeurt.”

 

sp.a pleit daarom al langer voor een time-outrekening, waardoor mensen opnieuw de regie over hun eigen leven krijgen. Zo’n time-outrekening is eenvoudig in haar opzet: je bouwt die op bij het begin van je loopbaan en je put er uit doorheen je loopbaan. Wanneer je wil, om de reden die je zelf wil. Precies omdat mensen vandaag behalve loon ook tijd willen verdienen”, besluit Van Houtven.

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel