"Gepensioneerden zijn paria’s van deze regering"

 

 

Gepensioneerden zijn de verliezers van de taks shift. De laagste pensioenen gaan er zelfs op achteruit. Wat ze bruto meer krijgen door de index, de welvaartsenveloppe of door langer te werken, wordt meer dan wegbelast. “De kleine pensioenen worden het ergste getroffen. Dit lijkt de regering van de gebroken beloftes”, zegt Kamerlid Karin Temmerman.

 

Het is niet voor het eerst dat Karin Temmerman aan alarmbel trekt. “De gepensioneerden zijn stilaan de paria’s van deze regering. De ene belofte na de andere wordt gebroken. Mensen worden verplicht om langer te werken, voor uiteindelijk minder pensioen.”

 

“De verkiezingsbelofte werd gebroken voor het behoud van de pensioenleeftijd op 65 jaar.  En daar blijft het niet bij. Ook de pensioenbonus werd afgeschaft waardoor langer werken leidt tot lagere pensioenen. De minima werden selectief verhoogd vooral in het nadeel van vrouwen met een laag pensioen, er werd aan de gelijkgestelde periodes geraakt waardoor mensen die vroeg zijn beginnen werken hun pensioen zien krimpen. Dat zijn allemaal zaken waaruit blijkt dat deze regering de mensen langer laat werken voor minder pensioen. En ook voor de zware beroepen is er geen oplossing in zicht, ondanks beloften.”

 

“En wat de fiscale afstraffing voor lage pensioenen betreft, daar wijzen we al bijna twee jaar op. Verschillende fiscalisten zeiden toen al dat er zich een probleem stelt. De regering zou dat aanpakken en oplossen. Intussen zijn we twee jaar verder.  Deze regering verlaagt keer op keer onze pensioenen, zelfs wanneer ze van zin is ze te verhogen, blijkt het een kat in een zak”, besluit Temmerman.  

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel