Homofobie: sp.a'ers vragen gesprek met jongeren in Youtube-filmpje

Sp.a-volksvertegenwoordigers Els Robeyns en Rob Beenders reageren met ongeloof en verbijstering op de homofobe uitspraken van Limburgse jongeren in het nieuwste filmpje van Youtube-reporter Ergin Arslanbas. “Het is volkomen onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat een deel van onze jongeren er zulke onverdraagzame opvattingen over holebi’s op nahoudt”, zeggen Beenders en Robeyns. “We willen graag in gesprek gaan met de jongeren die in het filmpje aan het woord komen.”

Els Robeyns en Rob Beenders willen van deze jongeren weten waarom zij  er deze opvattingen op na houden en problemen hebben met de aanvaarding van holebi's. Het is een slag in het gezicht voor jongeren die vandaag ongelukkig in het leven staan omdat ze worstelen met hun geaardheid. Voor ons moet iedereen zichzelf kunnen zijn.

Tegelijk toont het filmpje aan dat het belangrijk is om met jongeren in dialoog te gaan over dergelijke kwesties. Hier ligt een belangrijke taak voor onder meer het onderwijs en het verenigingsleven, zeggen Beenders en Robeyns.

Els Robeyns en Rob Beenders zullen Ergin Arslanbas uitnodigen om het gesprek aan te gaan.

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel