“Hoog tijd om mensen weer zekerheid te geven ”

“Hoog tijd om mensen weer zekerheid te geven ”

“De partijen van wijlen de regering-Michel hebben het land in onzekerheid achtergelaten”, zeggen John Crombez en Meryame Kitir. “Maar de mensen kunnen geen zes maanden wachten op oplossingen voor de problemen waarmee ze geconfronteerd worden op het vlak van koopkracht, pensioenen of zorg. Daarom zal sp.a concrete voorstellen doen in het parlement en daarrond steun zoeken. Wij willen de mensen weer zekerheid geven.”

 

sp.a heeft zich tijdens haar partijbureau gebogen over de politieke situatie na de ontbinding van de regering-Michel. Na het bedroevende schouwspel van de voorbije weken is het voor sp.a zonneklaar: België heeft eigenlijk geen regering meer. Charles Michel heeft geen meerderheid en hij heeft het vertrouwen van het parlement niet. De partij eist dat Charles Michel morgen tekst en uitleg komt geven in het parlement en een vertrouwensstemming vraagt over zijn plannen. Zonder zo’n stemming is er geen regering en geen meerderheid in het parlement voor welk beleidsplan dan ook.

 

Nog veel belangrijker zijn de noden in de samenleving die door de politieke chaos op de lange baan worden geschoven. “Tienduizenden mensen kwamen de afgelopen maanden op straat omdat ze hun facturen niet meer kunnen betalen en omdat ze het niet eens zijn met de afbraakpolitiek van deze regering in de pensioenen, de gezondheidszorg of het klimaatbeleid.”

 

Daarom zal sp.a in het parlement concrete voorstellen blijven doen en daarrond meerderheden zoeken, zoals bijvoorbeeld de btw-verlaging op elektriciteit van 21% naar 6%.  De voorbije jaren hebben mensen in dit land veel moeten inleveren en nog veel meer moeten betalen. Er zijn ontzettend veel zorgen en uitdagingen, maar de voorbije weken hebben pijnlijk bewezen dat deze ministers - of ex-ministers - vooral bezig zijn met zichzelf. Het vertrouwen in een politiek die voor oplossingen zorgt, is helemaal zoek. sp.a zal voor elk van haar voorstellen steun zoeken in het parlement om de toenemende noden en zorgen van mensen weg te nemen en om mensen weer zekerheid te geven.

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel