John Crombez morgen in gesprek met Johnny Thijs over boek 'Ctrl+Alt+Del'

sp.a-voorzitter John Crombez gaat de boer op met zijn boek 'Ctrl+Alt+Del'. Hij gaat daarbij niet alleen in gesprek met werkgevers-, werknemers- en middenveldsorganisaties, er zijn ook een hele reeks open gespreksmomenten voorzien waarbij hij telkens een of meerdere gasten uitnodigt op zijn sofa. Voor de eerste editie trekt John morgen donderdag 25 februari  (18u00) naar bedrijvencentrum De Hoorn in Leuven waar hij in gesprek zal gaan met Johnny Thijs. Bij latere rondes zijn onder meer Inge Vervotte, Wouter Torfs, Karel Vinck, Paul Callewaert, Riet Ory, Frank Bekkers en Lode Vereeck te gast. 

“De voorbije 35 jaar hebben mensen hard gewerkt en er te weinig voor teruggekregen. Of dat nu is in meer tijd, loon of pensioen. Het heeft bij veel mensen het vertrouwen in ons systeem gebroken. Daarom is er een shift nodig naar een maatschappij met nieuwe economische en sociale regels. We moeten de vastgeroeste regels herschrijven, om ze opnieuw eerlijker én eenvoudiger te maken”, stelt John Crombez.

Met het boek Ctrl+Alt+Del opent hij het debat met denkpistes voor nieuwe economische en sociale regels. Eerlijker is beter, dat moet opnieuw het moto worden. In Ctrl+Alt+Del staan shifts en soms radicale denkpistes om opnieuw een verdienmodel te maken dat eerlijk en duurzaam is. “Uiteraard roept zo’n nieuw systeem een hele reeks vragen op, maar het is hoog tijd dat we het debat openen én écht durven voeren. En dit met iedereen die er een mening over heeft”, aldus John Crombez.

Daarom gaat John de boer op.  “Ik kijk niet alleen uit naar de discussie met mijn gasten maar ook naar de input uit de zaal en de reacties op mail", stelt John Crombez die benadrukt dat mensen hun idee, suggestie en mening kwijt kunnen op john@s-p-a.be.

 

Volgende gespreksmomenten liggen al vast:

·       25 februari, Leuven, De Hoorn met gast Johnny Thijs - (18u00!)

·       5 april, Sint-Niklaas, Niko-fabriek met gast Wouter Torfs

·       26/27 april, Hasselt, Cordacampus met gasten Lode Vereeck en Frank Bekkers

·       12 mei, Zottegem, Hoorens koffiebranderij met gast Inge Vervotte

·       26 mei, Roeselare, atelier 61 met gast Karel Vinck

 

U kan zich inschrijven voor de rondes via www.s-p-a.be/eerlijkerisbeter 

 


 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel