Kathleen Van Brempt gaat met European Youngsters voor Kindergarantie tegen armoede

 

 

Kathleen Van Brempt trekt de Europese lijst van de Vlaamse socialisten voor de komende verkiezingen. Dat is vandaag beslist op het sp.a-partijbureau. Op de tweede plaats staat Jan Cornillie, voormalig politiek directeur van sp.a. De derde plaats gaat naar Vlaams parlementslid Tine Soens.

 

European Youngsters

 

“We trekken met een sterke ploeg naar de Europese verkiezingen,” zegt Van Brempt. De lijst is een frisse mix van sterke ervaring en talentvolle vernieuwing. ”Met een mooie ploeg van European Youngsters gaan we voor een sociaal rechtvaardig en duurzaam Europa. Een Europa dat meer zekerheid moet bieden, voor iedereen.“

 

Kindergarantie

 

In 2016  liep volgens Eurostat 26,4 procent van alle Europese kinderen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Daarbovenop konden 11 miljoen kinderen zich geen noodzakelijke goederen of diensten veroorloven. “Dat is onaanvaardbaar“, gaat Van Brempt verder. Daarom pakken we uit met een Kindergarantie. Die moet er voor zorgen dat in héél Europa elk kind met een armoederisico toegang krijgt tot gratis gezondheidszorg, onderwijs en kinderopvang, gezonde voeding en huisvesting. “Kinderen vormen de groep met het grootste risico op armoede en sociale uitsluiting. Wij willen de zekerheid dat het inkomen van de ouders geen rem is op de ontwikkeling van hun potentieel en talenten.”

 

De Kindergarantie is een belangrijk instrument om kinderarmoede te bestrijden en opnieuw zekerheid te bieden. “Daarom wordt dit voor ons een van de belangrijke voorstellen voor de volgende Europese legislatuur. De Unie moet daarvoor minstens 10 miljard euro vrijmaken om lidstaten te ondersteunen in de strijd tegen kinderarmoede.” Daarbovenop moeten lidstaten 10 procent van de middelen die ze ontvangen uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+) gebruiken om de Kindergarantie te implementeren. Investeren in de toekomst van alle kinderen, is ook investeren in de toekomst van Europa.

 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel