Ministers breken beloftes: 160 mensen verliezen hun job

 

Trein- en tramconstructeur Bombardier in Brugge gaat 160 banen schrappen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Kamerlid voor sp.a Annick Lambrecht reageert geschokt: "De werknemers bij trein- en trambouwer Bombardier in Brugge kregen vandaag een ijskoude douche: liefst 160 van de 500 werknemers verliezen hun job.  Schandalig, zoiets heet: een vestiging uitkleden. Een bedrijf dat topkwaliteit leverde dankzij werknemers van topkwaliteit.”

 

“Minister-president Bourgeois en ministers Peeters, Bellot en Weyts zijn hun beloftes niet nagekomen en zijn schromelijk tekort geschoten. Het is bij loze verklaringen gebleven. Honderden mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks voor Bombardier werken rekenden tevergeefs op de doorzetting en daadkracht van onze ministers om wat contractueel was vastgelegd (de bouw van 445 dubbeldekstreinen van begin tot einde in de vestiging in Brugge) ook uit te voeren. Ook de jobgarantie voor de werknemers was niet enkel een belofte, maar werd ook zwart op wit op papier gezet in een addendum bij hun M7 contract”, zegt Lambrecht.  Dit is nog maar eens tekenend hoe onze regeringen het werk waarderen van mensen die elke dag keihard hun best doen.”

 

“Het is onaanvaardbaar dat nu naar de buurlanden wordt uitgeweken voor treinen, bussen en trammen die in België zullen worden gebruikt terwijl de kwaliteit van alle fases van het productieproces hier in Belgie zijn”, besluit Lambrecht.

 

 

Contacteer ons
Annick Lambrecht Federaal volksvertegenwoordiger
Annick Lambrecht Federaal volksvertegenwoordiger
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel