Ontslagen bij Proximus is rechtstreeks gevolg van falend beleid van deze regering

 

Wat gisterenavond werd aangekondigd, werd deze namiddag pijnlijk duidelijk. Bij Proximus staan 1950 jobs op de helling. Het gebrek aan visie van de regering Michel op overheidsbedrijven laat zich nu ook voelen bij Proximus. De aankondiging van een vierde telecomspeler door minister Alexander De Croo de voorbije maanden, mag dan wel stoer klinken, het veroorzaakte vooral veel onrust bij de werknemers in de telecomsector. Intussen is het nog steeds koffiedik kijken of er wel een vierde telecomspeler op de markt komt. “Daar kopen de Proximus medewerkers helaas niets mee. Integendeel. Tweeduizend mensen worden vandaag in onzekerheid geduwd. Dat is een regering onwaardig”, zeggen Meryame Kitir en David Geerts, respectievelijk fractieleider en Kamerlid voor sp.a.

 

Eerder al waarschuwden verschillende experts voor de gevolgen van de komst van een vierde telecomspeler op de Belgische markt: minder investeringen, minder kwaliteit, massale ontslagen. Helaas bleef deze regering doof voor de vele waarschuwingen. Proximus lijkt nu deze regeringsbeslissing te gebruiken om vooral oudere werknemers te ontslaan. “Een regering en een premier die steeds over JOBS, JOBS, JOBS toeteren, zouden vandaag beter eens in de spiegel kijken”, zeggen Kitir en Geerts.

 

“Sociale onrust bij bpost, de treurnissen bij de NMBS voor de reizigers en het personeel en nu ook de massale ontslagen bij Proximus bewijzen het falend beleid van deze regering of wat er nog van rest.”

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel