Persuitnodiging: S&D-fractie organiseert vandaag demonstratie «Geen muren meer in Europa! - #EUWakeUP »

 

In afwachting van de vergadering van de Europese Raad eind deze week organiseert de S&D-fractie vandaag om 13u een demonstratie in Brussel. Deze demonstratie zal plaatsvinden op het Jean Reyplein, tegenover het gebouw van de Europese Raad waar de staatshoofden en regeringsleiders elkaar zullen ontmoeten.

Onder de slogan "Geen muren meer in Europa! - #EUWakeUp", verzoekt de S&D-fractie, samen met andere Europese progressieve krachten, de Europese staatshoofden en regeringsleiders om te stoppen met bouwen van muren als antwoord op de vluchtelingencrisis. In plaats daarvan vragen we een gezamenlijke Europese aanpak die gebaseerd is op solidariteit, zowel met mensen als tussen EU-lidstaten.

Sprekers zijn:

• Gianni Pittella, voorzitter van de S&D-fractie
• Tanja Fajon, vicevoorzitter van de S&D-fractie
• Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement
• Sergei Stanishev, voorzitter van de Partij van Europese Socialisten (PES)
• Elio Di Rupo, partijvoorzitter PS
• John Crombez, partijvoorzitter sp.a
• Veronica Anna-Maria Nilsson, High-level vertegenwoordigster van de European Trade Union Confederation (ETUC).

De demonstratie wordt georganiseerd door de S&D-fractie, en tal van andere partners werden uitgenodigd om eraan deel te nemen, waaronder de Party of European Socialists (PES), Young European Socialists (YES) de Belgische socialistische partijen sp.a en PS, European Trade Union Confederation (ETUC), Workers Group in the European Economic and Social Committee , PES Group in the Committee of the Regions, Foundation for Progressive European Studies (FEPS), Solidar en een aantal niet-gouvernementele organisaties.

Meer informatie en de volledige oproep van de S&D-fractie aan de staatshoofden en regeringsleiders leest u hier: http://www.socialistsanddemocrats.eu/euwakeup

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel