Rekening voor patiënt zal fors oplopen. Dit is du jamais vu.

 

Sinds 1 januari rekenen veel kinesisten fors meer door aan de patiënt. Ze zien zich hiertoe genoodzaakt door de besparingen die minister De Block oplegt. Ook de artsen pikken de opgelegde besparingen niet. De twee grootste artsensyndicaten hebben het tariefakkoord opgezegd. Bij ontbinding van het akkoord zullen ook artsen vanaf 28 januari vrij zijn hun tarief zelf te bepalen. “Dit is du jamais vu”, zegt Karin Jiroflée, Kamerlid voor sp.a. “De meerkost zal volledig ten laste van de patiënt zijn. Dit is het zoveelste bewijs dat minister De Block het niet opneemt voor de patiënt”, zegt Jiroflée.  

“Minister De Block bespaart blind en het is de patiënt die daarvoor betaalt. Alleen al de laatste maand werd de patiënt overladen met facturen.  Antibiotica zijn voortaan dubbel zo duur. Neussprays 3 tot 5 keer zo duur. De kinesisten trokken de patiëntenfactuur met 32% op. En als de artsen straks alleen al de besparing van het komende jaar doorrekenen, wacht de patiënt een factuur van 150 miljoen euro”, zegt Jiroflée. “Het beleid van De Block is onverantwoord. Ik begrijp de frustraties van de zorgverstrekkers” zegt Jiroflée. sp.a verzet zich al langer tegen de blinde besparingen van De Block. “Maar het spel dat De Block nu veroorzaakt, wordt finaal wel opgehoest door de patiënt,” hekelt Jiroflée. “De patiënt wordt gereduceerd tot melkkoe van deze regering.”

Karin Jiroflée roept minister De Block op om haar kop uit het zand te halen. “De minister moet nu handelen om de patiënt terug eerlijke tarieven te geven”, vindt Jiroflée.  “Er moeten nieuwe tariefakkoorden komen. En als de minister dat niet wil, moet ze zelf maar de  maximumtarieven voor de patiënt vastleggen”, zegt Jiroflée.  

“Vandaag is het de patiënt die opdraait voor de besparing van Maggie De Block. De minachting van De Block voor de patiënt is ongezien voor een minister van Volksgezondheid”, besluit Jiroflée

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel