sp.a roept minister Schauvliege op om echte minister van leefmilieu te zijn

 

“Uit eerder onderzoek van OVAM blijkt dat 70% van de Vlamingen regelmatig een herbruikbare tas gebruikt om boodschappen te doen. In supermarkten is de herbruikbare tas dus goed ingeburgerd. 

 

Het is meer dan tijd om een volgende stap te zetten en plastic zakken in de supermarkten af te schaffen. Niet om de consument of winkelier te pesten, wel omdat het absoluut noodzakelijk is de plastic-afvalberg aan te pakken. De impact op het milieu is immens. Het massale gebruik van plastic komt uiteindelijk terecht in zee, waardoor het via vis op ons bord terecht komt. De mileuschade is enorm, Vlaanderen moet maatregelen nemen” zeggen Rob Beenders en Bruno Tobback.

 

Beide parlementsleden roepen minister Schauvliege op om zich in dit dossier te gedragen als een echte minister van Leefmilieu. Haar visie om plastic zakken te verbieden is de enige juiste. Ze moet hierin verderzetten, zonder politiek compromis, want daar is het leefmilieu niet mee gebaat. Wallonië en Brussel zijn pro verbod op plastic tassen, ook in de rest van Europa volgt men deze lijn. 

 

“Open VLD is niet nodig in deze regering om een meerderheid te vormen", zeggen Tobback en Beenders. Ze roepen minister Schauvliege op om geen politieke compromissen te sluiten die zorgen voor verdere milieuschade door overmatig plastic gebruik. "Minister Schauvliege moet doorzetten en een verbod beslissen, desnoods zonder open VLD."

 

 

 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel