sp.a steunt protest van de social profit

Vlaamse regering doet te weinig om zorgzaam Vlaanderen te ondersteunen

sp.a steunt het protest van de werknemers in de zorgsector, die vandaag actie voeren tegen het gebrek aan respect dat ze ervaren vanwege de Vlaamse en de federale regering. "Wie in Vlaanderen ziek wordt of zorg nodig heeft, kan altijd en overal rekenen op fantastische mensen die elke dag weer het beste van zichzelf geven", zegt Vlaams parlementslid Jan Bertels. "Het is hoog tijd dat CD&V, N-VA en Open Vld dat werk naar waarde schatten en al deze mensen geven waar ze recht op hebben."

De regeringen vinden dat al die mannen en vrouwen die zorg dragen voor anderen al meer dan genoeg verdienen. Terwijl het leven elke dag duurder wordt - onder meer door de ene factuur na de andere die ze van onze Vlaamse en federale ministers krijgen toegestuurd- vindt de Vlaamse regering dat de mensen in de zorgsector pas tegen 2020 een loonsverhoging moeten krijgen. Daarbij komen nog eens onwerkbare werkroosters, geen recht op recupdagen, gebrek aan werkbare oplossingen voor oudere werknemers... "Het getuigt allemaal van een  manifest gebrek aan respect voor de sociale sector in ons land", zegt Bertels. 

Daarom steunt sp.a de actie tegen de besparingen, de toenemende werkdruk en het personeelstekort. "Iedereen heeft vroeg of laat zorg nodig, laten we dus als samenleving ook zorg dragen voor de mensen die ons die elke dag garanderen."

Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel