sp.a: Thijs Verbeurgt wordt directeur studiedienst, Jan Cornillie politiek directeur

 

sp.a heeft vandaag de reorganisatie van haar interne werking afgerond. “Om met de best mogelijke ploeg naar 2018 en 2019 te trekken, heb ik gevraagd aan Jan Cornillie om politiek directeur te worden”, kondigt voorzitter John Crombez aan. “Die rol omvat de inhoudelijke ondersteuning en versterking van onze kandidaten en nieuwkomers.” Thijs Verbeurgt - specialist onderwijs van de partij - wordt directeur van de studiedienst. “Thijs verdiende zijn sporen als beleidsadviseur aan de UGent en zal het uitstekende werk van Jan voortzetten.”

Jan Cornillie (39) zette de sp.a-studiedienst weer op de kaart. Vandaag is dat een geoliede machine. Crombez: “Ik heb aan Jan gevraagd om, samen met mij en ondervoorzitter Stephanie Van Houtven, de vernieuwing nu door te trekken naar onze ideeën én onze mensen, als politiek directeur. Die rol omvat de inhoudelijke ondersteuning en versterking van onze kandidaten en nieuwkomers.”

“Bovendien zal Jan er - samen met fractieleiders Joris Vandenbroucke en Meryame Kitir - op toezien dat we met onze nieuwe progressieve koers verder varen richting 2018 en 2019. Op lokaal vlak hebben we met Rudy Coddens in Gent, Mo Ridouani in Leuven of met Tom Meeuws in Antwerpen bijvoorbeeld al de juiste mensen op de juiste plaats. Nu is het zaak om het talent dat we in huis hebben verder in stelling te brengen.”

Tegelijk blijft Cornillie één van de spreekbuizen van het nieuwe linkse, progressieve sp.a-verhaal. Zijn wekelijkse column voor Knack - waarin hij de politieke actualiteit elke keer opnieuw scherp analyseert - is daar het bewijs van. Thijs Verbeurgt (33) wordt zijn opvolger als directeur van de studiedienst. Crombez: “Thijs verdiende zijn sporen als beleidsadviseur aan de UGent en zal het uitstekende werk van Jan voortzetten.” Tot nu toe was Verbeurgt specialist onderwijs van de partij.

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel