sp.a vraagt verbod op afsluiten drinkwater

sp.a wil dat er een verbod komt op het afsluiten van het drinkwater. De partij diende daarvoor in het Vlaams Parlement een resolutie in. Dat meldt parlementslid Rob Beenders na het nieuws dat vandaag in de media verscheen over een gezin in Zoersel dat geen water meer krijgt omdat ze 1.700 euro schulden hebben opgebouwd. Schulden die onder meer zijn ontstaan door ziekte en tegenslag.

“In een welvarende regio als Vlaanderen mogen we niet aanvaarden dat het afsluiten van drinkwater mogelijk is. Bovendien duwt het mensen alleen nog maar dieper in de miserie. Mensen die afgesloten worden van drinkwater zijn bovendien genoodzaakt om flessen water te kopen en dat kost tot honderd keer meer per liter”, zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders.

“Drinkwater is voor sp.a een basisproduct en moet voor iedereen betaalbaar zijn en blijven. Net zoals bij betaalproblemen voor de elektriciteitsfactuur, moet er een minimumhoeveelheid drinkwater beschikbaar blijven”, zegt Rob Beenders. sp.a wil dat er een definitief verbod komt op het afsluiten van het drinkwater. Rob Beenders diende daarvoor in het Vlaams Parlement een resolutie in.

Honderdduizenden mensen kampen met achterstallige facturen en schulden. Dat wie arm is de allergrootste moeite heeft om facturen te betalen, wisten we al. Nieuw is dat facturen nu zelf arm maken.  Eén ziekenhuisfactuur van 70 euro die je niet meteen kan betalen, wordt daardoor op korte tijd een factuur van 3.000 euro. Dit is een nieuw sociaal risico. Daarom heeft sp.a een plan klaar om de woekerende schuldindustrie en de miserie die daaruit voortkomt in te dijken en beter te reglementeren. 

Lees de resolutie hier. 

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel