Stop stijging stroomfactuur en verlaag btw naar 6%

 

 

Nu de cijfers nog maar bewijzen dat de elektriciteitsfactuur blijft stijgen - het laatste jaar met 4,1%, wordt het hoog tijd dat de regering eindelijk werk maakt van een verlaging van het btw-tarief van 21 naar 6%. Elektriciteit is immers geen luxeproduct, aldus Vlaams parlementslid Rob Beenders.

Elektriciteit is een basisproduct en daarop mag geen luxetarief van 21% gelden. sp.a herhaalt dan ook haar oproep om werk te maken van een structurele verlaging van het btw-tarief. De elektriciteitsfactuur is sinds 2015 voor een gemiddelde gebruiker gestegen met €350, het verlagen van het btw-tarief zal er voor zorgen dat een gezin gemiddeld €120 minder betaalt. Vooral voor de vele Belgische gezinnen die worstelen om hun stroomfactuur te betalen - ondertussen al 1 op 5, maakt dit een wereld van verschil, aldus Beenders.

De cijfers van de Vlaamse energieregulator tonen niet alleen de prijsstijging aan, ze bewijzen ook dat deze stijging het gevolg is van bewuste keuzes van de federale en Vlaamse regering. De bevoegde ministers hebben dan ook de mogelijkheid om het tij te keren en de factuur terug te doen dalen. Een verlaging van de btw naar 6% is voor sp.a een cruciale maar volstrekt logische eerste stap. Waar wacht men op? 

Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel