Uitnodiging persbriefing, 23 februari 13u - de Kamer

‘Sociale zekerheid als pasmunt voor het niet halen van begrotingsdoelstellingen? Niet met ons.’

 

Beste journalist,

 

Precies op het moment dat de uitdagingen voor de toekomst groter zijn dan ooit - denk maar aan de toenemende vergrijzing - zet deze regering de financiering van de sociale zekerheid op losse schroeven. Dit maakt de weg vrij naar een Angelsaksisch model waarbij uitstekende zorg enkel voorzien wordt voor wie het kan betalen. Een goed pensioen enkel is weggelegd voor diegenen die het zelf bij elkaar hebben geraapt. Er niet langer bescherming gegarandeerd is bij het verliezen van je job.

 

John Crombez en Monica De Coninck trekken aan de alarmbel. Deze regering wil de sociale zekerheid afhankelijk maken van de begrotingsdoelstelling. Dit is schuldig verzuim en vraagt op z’n minst een ernstig debat.

 

Graag nodigen we u uit voor een persbriefing op donderdag 23 februari om 13u in de Kamer, Rotonde I,  Leuvenseweg 21 Brussel. We zorgen voor koffie en broodjes.  Graag een seintje als je erbij kan zijn.

 

Morgen namiddag in de Kamer staat de eindstemming van het regeringsontwerp geagendeerd. sp.a zal ter zitting amendementen neerleggen en voorstellen om het wetsontwerp terug naar de Raad van State te sturen voor extra advies. Het onderuithalen van de sociale zekerheid laten wij niet zomaar al stoemelings passeren.

 

Hartelijke groet,

 

John Crombez en Monica De Coninck

 

Contacteer ons
Lot Wildemeersch Woordvoerder federale fractie, sp.a
Lot Wildemeersch Woordvoerder federale fractie, sp.a
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel