Uitnodiging: volksvertegenwoordiger Bert Moyaers kookt gezond op kamp

Koken op kamp is een hele uitdaging. Gezond koken nog veel meer. Kookouders verzetten bergen werk en patatten. Sp.a-volksvertegenwoordiger Bert Moyaers, die in het Vlaams parlement  bezig is met sport, gezonde voeding en beweging, wil alvast zijn steentje bijdragen aan die inzet van de kookouders om gezond op kamp te gaan.

Volgens recente cijfers van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) kampt 1 op de 5 jongeren met overgewicht. Over heel Vlaanderen gaat het over  88.000 tieners. Overgewicht veroorzaakt ook andere medische problemen zoals verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Bovendien hebben te zware jongeren vaak een laag zelfbeeld, ze voelen zich futloos en depressief en worden dikwijls gepest en buitengesloten. Reden genoeg om onze jeugd gezonde  voedingspatronen aan te leren, zeker in Limburg. De cijfers tonen  dat  17,9% van de Limburgse jongeren tussen 12 en 14 jaar last heeft van overgewicht t.o.v. 16,5% in het Vlaams Gewest.     

“Je kan daarover conceptnota’s neerleggen en decreten stemmen”, zegt Moyaers. “Maar voor de meeste jongeren is dat een ver-van-mijn-bed-show. Dan maar liever iets tastbaarders, samen met de jongeren zelf.” Daarom trekt hij volgende woensdag,  op 20 juli, naar de Scouts van Bolderberg die op survivalkamp zitten in het Kattenbos in Lommel (ingang tegenover de Camping Het Blauwe Meer). Samen met de jongeren gaat hij aan de slag om een gezonde maaltijd in mekaar te boksen. Groenten en fruit vormen de basis  voor de gezonde kampmaaltijd.

U wordt hartelijk uitgenodigd om te komen proeven van een  gezonde kampmaaltijd, samen met  de jongeren.

Contacteer ons
Over sp.a

sp.a
Grasmarkt 105/37
1000 Brussel